De här superenkla och jätte-mumsiga kexen måste ni bara testa!!
Kommer ni ihåg den gamla reklamen som jag tror Göteborgskex hade för en
massa år sedan? " Ha alltid ost o kex hemma..."
Den har nog satt sig på min hjärna, för det har vi nästan alltid hemma.
Ost är ju "galet" gott! Och kex...
Anitas mumsiga kex
2 dl mjöl
1 dl sesamfrön
1 dl solroskärnor
0,5 dl krossade linfrön
0,5 dl pumpakärnor
0,5 dl rapsolja
2,5 dl kokande vatten
Flingsalt
Blanda alla torra ingredienser och oljan i en bunke.
Häll på det kokande vattnet och rör om.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och strö på flingsalt.
Skåra ut med kniv i lagom storlek (så är det lättare att bryta dem sedan).
Grädda i 150 grader i 1 - 1,5 timme.
Kexen ska vara hårda när du tar ut dem.
Bryt dem när dom svalnat.
Dessa kexen är så goda att dom kan ätas som godis,
utan något på.
Lycka till!!
ANNIKA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar