Fredagsmys för mig är att komma hem efter jobbet,
mötas av härliga dofter från spisen och få ett glas vin i handen.
På fredagskvällen lagar nämligen R. middagen.
Lika spännande varje gång!
I kväll blir det Leif Mannerströms kycklingrulader ser det ut som. Mums.
Det enda jag behöver sköta ikväll är eldningen, både i pannan och i kakelugnen.
En trevlig syssla, tycker jag.
Vår vackra kakelugn har fått bekänna färg under denna veckan kan jag säga.
Ni får se den i dagsljus en annan gång.
Ha en sköööön fredagskväll!/Kram, Ann
Ha en härlig kväll! Kram Annika
SvaraRaderaPrecis så har jag det också på fredagskvällar!! Mannen lagar mat och man möts av ett glas vin och en härligt lagad middag! Igår blev det örtmarinerade lammkotletter med potatisgratäng med vitlök!
SvaraRaderaKram Anna
Den goa kakelugnen har värmt mej många gånger. Hälsar Janet
SvaraRaderaHär kommer receptet
SvaraRaderahttp://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6263&a=124735
Varm brietoast med balsamvinäger
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
4 skiva(or) vitt bröd
4 skiva(or) brieost, , rejäla skivor, ca 150 g totalt
olja
Sås:
1,5 dl balsamvinäger
2 msk honung
Gör så här:
Börja med såsen. Blanda vinäger och honung i en kastrull, koka ner tills ca 0,75 dl återstår. Ställ åt sidan.
Sätt ugnen på 230 grader. Lägg en bit brieost på varje brödskiva, ringla över lite olja och sätt in i ugnen, tills osten smält och börjar bubbla lite i kanterna. Ta ut toasten ur ugnen och ringla såsen/reduktionen över.
Servera till svampsoppa med rostad vitlök, se recept nedan.