Här kan du läsa om oss, Ann; innehavare av butiken Ann-Tikt & Sånt, i Mellby och Annika; innehavare av butiken Drömmar Inne & Ute, i västra Mellby. I vår gemensamma blogg skriver vi om vår passion för inredning, antikt, trädgård, mat och familj. Välkommen att följa oss båda. Allt är ju roligare när man är två!


fredag 3 februari 2012

Fredagsmys...

Fredagsmys för mig är att komma hem efter jobbet,
mötas av härliga dofter från spisen och få ett glas vin i handen.
På fredagskvällen lagar nämligen R. middagen.
Lika spännande varje gång!
I kväll blir det Leif Mannerströms kycklingrulader ser det ut som. Mums. 
Det enda jag behöver sköta ikväll är eldningen, både i pannan och i kakelugnen. 



En trevlig syssla, tycker jag.
Vår vackra kakelugn har fått bekänna färg under denna veckan kan jag säga.
Ni får se den i dagsljus en annan gång.
Ha en sköööön fredagskväll!/Kram, Ann


4 kommentarer:

  1. Precis så har jag det också på fredagskvällar!! Mannen lagar mat och man möts av ett glas vin och en härligt lagad middag! Igår blev det örtmarinerade lammkotletter med potatisgratäng med vitlök!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Den goa kakelugnen har värmt mej många gånger. Hälsar Janet

    SvaraRadera
  3. Här kommer receptet
    http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=6263&a=124735
    Varm brietoast med balsamvinäger
    Ingredienser
    Beräknat för 4 portioner
    4 skiva(or) vitt bröd
    4 skiva(or) brieost, , rejäla skivor, ca 150 g totalt
    olja

    Sås:
    1,5 dl balsamvinäger
    2 msk honung




    Gör så här:
    Börja med såsen. Blanda vinäger och honung i en kastrull, koka ner tills ca 0,75 dl återstår. Ställ åt sidan.
    Sätt ugnen på 230 grader. Lägg en bit brieost på varje brödskiva, ringla över lite olja och sätt in i ugnen, tills osten smält och börjar bubbla lite i kanterna. Ta ut toasten ur ugnen och ringla såsen/reduktionen över.
    Servera till svampsoppa med rostad vitlök, se recept nedan.

    SvaraRadera