Har du som jag en Blåbärsbuske i trädgården
dingnar den säkert just nu av bär...
-Om inte, är det ändå bara 2,5 dl du behöver för denna smaskiga curd
(Tack Åsa för ett kanonrecept!)
Lätt att göra och jättegod på rostat bröd
Kan också tänka mig den ihop med maräng...
Här kommer receptet:
Blåbärscurd c:a 4 dl
250 g blåbär (c:a 2,5 dl)
1 dl vatten
1 dl strösocker
2 ägg
½ ekologisk citron, rivet skal
½ dl pressad citronsaft
50 g rumsvarmt smör
Koka blåbär o vatten c:a 10 min. Mosa bären och passera genom sil
Vispa ihop socker och ägg en rostfri skål. Blanda ner blåbärspurén, citronskal o saft
Ställ skålen över ett hett vattenbad och vispa tills krämen tjocknar.
Rör ner smöret i klickar
Häll upp curden i väl rengjorda och varma glasburkar.
Förslut direkt och låt kallna.
Förvaras i kylen, håller c:a 1 vecka
Det räckte till två små marmeladburkar
och med en fin etikett från Annas Ideer
blev den ena en söt present!
Etiketterna är bra att ha hemma så här i äppelmos och plommontider
45:- för 20 st självhäftande med sött motiv
Finns hos Ann-Tikt & Sånt
i Gårdsbutiken
Ha en go torsdagskväll!
Kram
ANN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar