Min storasyster A. är en fena på mat!
Det är som en dröm när hon kommer och hälsar på
Då tar hon nämligen över hela vårt kök!
Och inte mig emot...
Jag har lärt mig att det är två saker som utmärker en Mat-Virtuos:
1. Hon känner hur maten kommer att smaka bara genom att läsa receptet
2. Hon gnolar så fort hon kommer in i ett kök...
Och tänk idag så hände det mig.
Jag tror ni förstår vad jag menar när ni läst detta recept
Och bara kolla bilden!!!
Farmors Himmelske eplepai
Marsipan i pajdegen kan inte bli fel
Och så genialiskt att göra små rosor av äppelskalen...
Här kommer receptet översatt:
7 röda äpplen
75 gram socker
75 gram mjöl
75 gram smör
300 gram marsipan
Lite florsocker till garnering
Skala äpplena så att du får långa äppelskal
Skär äpplena i små bitar
Lägg skal och äppelbitar i varsin bunke med kalt vatten
så de inte blir bruna
Blanda socker , mjöl och smör till en smuldeg
Riv marsipanen grovt och blanda med äpplebitarna
Lägg blandningen i en smord eldfast form
och fördela smuldegen over.
Gör rosor av äppelskalen
200 grader i c:a 30 mineter.
Pajen ska bli gyllene
Sikta florsocker över vid serveringen
Servera pajen ljummen med vispad grädde eller vaniljglass
Den här ska iallafall jag göra ikväll!
Text och foto: Franciska Munck-Johansen
Från Vakre Hjem
Kram
ANN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar