Även om inte så mycket annat har kommit upp ur jorden ännu
så har nässlorna det!
Fick en bok i present för ett tag sedan som heter Naturens Läckerheter
i den finns ett recept på Pesto
med Nässlor i stället för Basilika
Kul att prova något nytt till vardagspastan!
(Antika Rörstrands-skålen och vintage handduken från Ann-Tikt & Sånt)
Här kommer receptet:
4 personer
3 dl färska nässlor
2 vitlöksklyftor
1½ dl pinjenötter, valnötter, hasselnötter eller skållad mandel
1 dl riven parmesanost eller västerbottenost
1 dl olivolja
salt, peppar
Skölj nässlorna väl, förväll dem och finhacka tillsammans med vitlöken.
Mal eller mixa nötterna och riv osten
Rör ihop med nässlor och vitlök.
Droppa i oljan under omrörning
smaka av med peppar och salt.
Ha en skön kväll
ANN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar