En given rätt på mitt buffébord i Påsk är dessa ägg
Perfekta när man vill ha nåt mer än "bara vanliga ägghalvor"
och " Supergott Med Mycket Liten Arbetsinsats"
Fotade från en gammal favorittidning som tyvärr inte finns längre
-Synd, för man kom i feststämning bara man bläddrade i den...
-Synd, för man kom i feststämning bara man bläddrade i den...
Äggen är Lena Linderholms recept och så här gör du:
8 hårdkokta ägg
Sås:
1 äggula
1 dl solrosolja
1 tsk fransk senap
1 msk hackad färsk dragon eller 1/2 tsk torkad
1/2 pressad citron
1/2 dl hackad gräslök (spara några strån till serveringen)
salt, svartpeppar
några korn cayennepeppar
persilja
Låt alla ingredienser bli rumsvarma.
Vispa upp äggulan, tillsätt oljan droppvis och sedan i en fin stråle medan du vispar
Smaksätt med senap, dragon, citronsaft, gräslök, salt och peppar.
Dela de hårdkokta äggen.
Ta ut gulorna och mosa dem med en gaffel och rör ner i såsen
Fyll ägghalvorna med sås och dekorera med korsade gräslöksstrån och persilja
(8 personer)
Ha det gott!
Ha det gott!
ANN
Låter smaskigt gott...det måste jag prova ! ;)
SvaraRaderaHa en skön & mysig påskvecka !
Kram Anki