Min systers väninna har en devis:
-Allt som tar mer än 10 minuter lagas ej i detta hus!
Det är kanske att hårddra saker och ting
men visst är det härligt när vardagsmaten blir:
Supergod med minsta möjliga insats, iallafall!
Här kommer ett så´nt recept
Sonen M:s godaste Cabonara:
För 4 behöver du:
pasta för 4 personer
2 pkt bacon
rödlök
skogschampinjoner (jag brukar ta c:a 20 st)
5 dl matlagningsgrädde
2 äggulor, ekologiska
lite ostrester helst med smak
salt & peppar
Det är egentligen bara 2 saker som är viktiga här:
Svampen ska torrstekas & pastan ska passas noga!
Klipp baconet i bitar, lägg i kall stekpanna o stek knaprigt
Låt rinna av på papper
Torka ur pannan o lägg i svampen i torr stekpanna och stek på ganska hög värme. Rör hela tiden.
Svampen släpper vätska som ska steka in. Salta o peppra mot slutet.
Tag upp svampen o fräs den grovhackade rödlöken en kort stund i lite smör.
Koka upp grädden i en kastrull. Tillsätt 2 dl riven ost, koka ihop ett par minuter.
Smaka av med salt och peppar. Rör i en äggula och tag av från spisen.
Nu blandas nykokt pasta med lök, bacon och svamp i varm skål
Häll över såsen och blanda. Blanda till sist i sista äggulan och strö öven nymalen svartpeppar efter smak
Satan i gatan, va gott!
Ann
Supergott med minsta möjliga insats !!!! Det hakar jag lätt på ! :D
SvaraRaderaMatlagning är inte min grej...
Kram Anki