Hej på er!!
Jag kan inte ta kort på mat.
Det går bara inte!!
Jag tar mer än gärna emot tips på
hur man gör!
När jag för en gång skull varit duktig
på att baka två sorters kakor!!
Men receptet på de supergoda
KNÄCKFLARNEN
kommer iallafall här
(utan bild)
Till ca 60 kakor
150 gr kylskåpskallt smör
1,5 dl strösocker
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl sirap
1,5 msk vetemjöl
100 gr flagad mandel
Skiva smöret och lägg det i en liten kastrull
tillsammans med socker, grädde, sirap och vetemjöl.
Låt det hela stå framme i rumstemperatur en stund.
Sjud upp smeten i kastrullen men låt den inte börja
koka häftigt. Lyft bort kastrullen från värmen
och rör ner den flagade mandeln.
Klicka ut smeten glest, cirka 1 msk smet i varje
"klick", på plåtar klädda med bakplåtspapper.
Grädda i 200 gr ugnsvärme i 6-8 min.
Låt kakorna svalna något innan de med hjälp
av en stekspade lyfts bort från papperet.
Receptet kommer från
ANNAS MAT
(Anna Bergenström)
Supermumsiga som dom är eller till
vaniljkesella och frukt,
som är min favoritdesert för närvarande.
Hoppas det låter gott utan bild...
Fredagskram på er
ANNIKA
Håller med...Det blir bara gult på matbilder!
SvaraRaderaMen man kan ju mixtra lite i photoshop.
Kram Anna