Hej Tisdag!
Att ha lite av sina favoritkryddor nära till hands
tycker jag e toppen.
Och i år har jag bestämt mig för att bara ha de kryddor
som vi använder, och inte lockas av att köpa
hem an massa annat....
Man kan kalla det köpstopp!
Rosmarin är ju ett måste!! Bara att smeka handen på
och förloras i den härliga doften..
En kvist på grillen - så doftar det Medelhav!
Koriander är min nya favorit - den ger en lite asiatisk
smak och passar till det mesta faktiskt.
Man får var lite försiktig i mängden bara!
Gräslöken toppar nog listan.
Vad vore sill och potatis utan denna krydda...?
I kruka nr 4 växer det vinterkyndel,ny för
i år och jag har ingen aning om hur jag ska
använda den?? Någon med tips!?
Sista krukan och i en hel pallkrage växer det MYNTA.
Sommardrinken kan inte vara utan den!
Nya favvis-rätten Tabbouleh innehåller också mynta
och den är riktigt bra till grillmaten.
Receptet kommer här:
TABBOULEH
3 DL BULGUR
1 STOR BUNT BLADPERSILJA
10-15 FÄRSKA MYNTABLAD
1 HALV GURKA
3 TOMATER
2 RÖDLÖKAR
SAFT AV EN CITRON
4-5 MSK OLIVOLJA
SALT OCH PEPPAR
KOKA BULGUR ENLIGT RECEPT.
HACKA PERSILJA OCH MYNTA.
SKÄR GURKA OCH TOMATER I KUBER.
FINHACKA RÖDLÖKEN.
HÄLL BORT VATTNET SOM BULGURN I SUGIT ÅT SIG.
VÄND ALLT MED DET "GRÖNA".
STÄNK ÖVER ALLT MED CITRON OCH OLIVOLJA.
SALTA O PEPPRA.
GARNERA MED MYNTABLAD OCH SVARTA OLIVER.
Härligt och enkelt recept!!
Ha det fint i värmen!
Sommaren är ju här!
Kram
ANNIKA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar