torsdag 14 maj 2015

Gazpacho - sommarens räddningsplanka...


På kundkvällen nu senast
bjöd jag på Gazpacho

Världens lättaste soppa som serveras kall
-och världens godaste!
God lunchrätt en het sommardag
eller perfekt förrätt till kvällen...

Ni var många som ville ha receptet
-så här kommer det!

(Receptet från min matguru: Anna Bergenström, 
och hennes helt oumbärliga kokbok Annas Mat)






Soppa för 4, eller liten förrätt för 6-8 personer

2 stora skalade tomater
1 grön gurka i halvor på längden
1 medelstor gul lök
1 grön paprika
2 burkar (à 400 gram) tomatjuice (hittas också i juicekylen)
2 msk olivolja, eller annan olja
2-3 msk vinäger
1/8 - 1/4 tsk tabasco
1 - 1,5 tsk salt 
1/8 tsk mald svartpeppar
ev 1 liten vitlöksklyfta
1 rågad dl finskuren gräslök

brödkrutonger

Blanda i mixer följande grönsaker delade i stora bitar:
1 tomat, 0,5 gurka, 0,5 gul lök, 1/4 urkärnad grön paprika
Slå i 1/2 burk tomatjuice och kör till puré, 30 sek.
Blanda i stor skål grönsakspuren, resten av tomatjuicen, oljan, vinäger, 
tabasco, salt och peppar. Täck skålen och ställ in i kylen 2 timmar.
Finhacka för hand reste av grönsakerna, var för sig och lägg upp i små skålar
Strax före serveringen kan vitlöksklyftan pressas i om man vill.
rör om noga och smaka av!

Servera brödkrutonger till





Ha en härlig Långhelg!

ANN


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar